Chief Creative Officer

Chief Creative Officer

Adverteren is duur. Misschien kan je als bedrijf wel wat belastingvoordeel trekken maar toch blijft het duur. Media inkopen hakt erin. Contactfrequentie is het aloude wapen van de mediaplanner.

Gross Rating Points.

Lekker meetbaar en voorspelbaar, jouw boodschap bereikt de potentiële klant bereik drie keer, veertien keer, et cetera. Gericht schieten in plaats van met hagel zorgt er al voor dat je media-uitgaven lager worden.

Maar wat doet die boodschap eigenlijk? Valt ie wel op? En in hoeverre valt ie op? Zou een IRP niet veel lekkerder zijn om meetbaar te krijgen?

Een Impact Rating point?

Tuurlijk! Bill Bernbach (da’s een reclamegoeroe uit de vorige eeuw) zei het al: ‘If your advertising goes unnoticed, everything else is academic.’

Een goede uiting triggert ons om meer te willen weten. Impact, opvallen, het werkt nog steeds. Alleen moet de inhoud, het verhaal erachter, nu vooral relevant zijn. Daarin schuilt de ware impact.

Relevant Impact Point. Ga die maar eens meten.

Join the discussion 2 Comments

  • Bastiaan van der Staay zegt:

    Goed plan maar hoe meet je die dan? Hoe meet je impact? Hoe stel je je voor dat uit te drukken? De ‘wordt er over geluld factor’ of in onderzoek na één confrontatie ‘ik weet nog wat ik gezien heb’. Of ‘ik zag iets dat me aan het denken zette’? De ‘bleef hangen coëfficiënt’?

  • Martin Cornelissen zegt:

    @Bastiaan. Haha, ja, hoe meet je ’t dan? Goede vraag. Impact is invloed of het effect van een actie. Welk effect zoek je? Is het sales…dan kan je de impact wellicht het best aan de kassa meten. Wat ik bedoel is dat louter rammen misschien een niet zo efficiënte manier is om je doel te bereiken. En domweg opvallen al evenmin. Al kan dat laatste erg vermakelijk zijn.

Leave a Reply